2011-ben a viaszbotrányok hatására és a helyi méhészek lelkesítésével eldöntöttük, hogy műlép gyártó üzemet építünk.
2012-ben új Rietsche hengerpárral hidegen hengerlő gépsort állítottunk üzembe.
Legfőbb célunk a méhészek bizalmának megszerzése és megtartása.
Kizárólag magyar méhviaszt vásárolunk és dolgozunk fel.
A minőség megtartása és a műlép tisztasága csak úgy érhető el, ha a méhészek odafigyelnek a méhviasz kezelésére, a méhcsaládok gyógyszerezésére és a viaszcsalók mielőbbi kiszűrésére.
A viasz szermaradványa legalább akkora probléma, mint a műlép paraffinnal történő szaporítása.
A sonkolyból gőzös viaszcentrifuga segítségével nyerjük ki a méhviaszt, ami ezután a fertőtlenítő helységbe kerül.
Az automatikus viaszfertőtlenítés számítógépes rendszer felügyelete alatt történik.
A rendszer percenként hőmérséklet-mintát vesz, majd azt rögzíti, ami kérésre bármikor kinyomtatható.
A műlép méretre vágása után 5 kg-os egységcsomagba kerül, amin szerepel a gyártó azonosítója és a szavatossági idő.
A hidegen hengerelt méhviasz előnyei:
- hidegen is hajlékony,
- a kaptár melegétől
nem hullámosodik, - akár télen is beolvasztható.
Hátránya:
- nagyobb értékű gépek szükségesek,
- 1,5-szeres energia a műlép előállítása.